dinsdag 19 april 2016
LIMA  -  VIRGILIO MARTINEZ
 
De wereldwijd toenemende populariteit van de Peruaanse keuken heeft van Lima, de hoofdstad van Peru, een stad voor culinaire liefhebbers gemaakt.
 
'Lima' is geen introductie tot de Peruaanse keuken, maar de creatieve interpretatie van die keuken door de getalenteerde jonge Peruaanse chef-kok Virgilio Martinez. Hij bezit restaurants in Peru en in Londen.

Zijn recepten zijn niet eenvoudig, vaak bewerkelijk en hij gebruikt regelmatig ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn. Hierin verschilt hij niet van veel andere chefkoks. Maar als je de uitdaging aangaat, ontdek je hoeveel superfoods oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen en hoe traditionele gerechten als ceviche (rauwe vis, gemarineerd in zure saus) en causas (gnocchi-achtig aardappeldeeg) transformeren naar haute cuisine. Véél chilipepers, maar houd je niet van pittig dan kun je de tip van Martinez volgen en ze meermalen koken voordat je ze verwerkt.

Behalve voor gerechten is er ook aandacht voor smoothies en drankjes met en zonder alcohol. Het boek heeft een kleurige harde kaft met reliëf, met alle gerechten prachtig gepresenteerd op paginagrote foto's. Het register is overzichtelijk met entrees op soort gerecht en ingrediënt.

Een mooi kookboek voor de avontuurlijke koker!

Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Veltman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten