zondag 15 november 2015
 
ISTANBUL  -  REBECCA SEAL
 
Voor de liefhebber van de rijke, kleurrijke Turkse keuken!
 
Als je door de straten van Istanbul loopt, ontdek je een stad vol schitterende tegenstellingen. Het ene moment loop je nog een stijlvolle moderne bar uit en het volgende moment tref je, vlak om de hoek en in de schaduw van hoge minaretten, een klein voedselkarretje waar nog op traditionele wijze lamskebab boven kolen wordt geroosterd.
 
Deze fascinerende plek op de grens van Europa en Azië, waar Oost en West elkaar ontmoeten, inspireerde Rebecca Seal en Steven Joyce tot een culinaire ontdekkingstocht door Istanbul. Dit boek is daar het resultaat van. Rebecca schrijft over het Turkse eten, drinken en lifestyle. Met partner fotograaf Steven Joyce die de foto’s van dit boek maakte, woont ze in Londen.
 
ISTANBUL bevat gevarieerde recepten, beïnvloed door de rijke Osmaanse keuken met o.a. Perzische, Arabische, Griekse, Armeense, Koerdische gerechten. De hoofdstukken bestaan uit: Ontbijt, Brood en hartige hapjes, Mezze (gerechtjes vooraf) en salades, Vlees en vis, Groenten en bijgerechten, Ingelegde groenten en garnituur, en Desserts, gebak en drankjes.
 
Probeer de geweldige recepten met aubergines, zie hoe je zelf vers platbrood maakt en trakteer je vrienden op een BBQ met sumakkip of sardines in wijnbladeren, en laat je zo meevoeren door culinair Istanbul. Doorgaans zijn de recepten eenvoudig, maar er zijn ook ingewikkelder recepten als Osmaanse kipstoofschotel.
 
Een mooi, overzichtelijk boek met foto’s van de gerechten, sfeervolle foto’s van Istanbul en een smaakvol kaft met islamitisch geometrisch motief. Met basisingrediënten en register. De (ook) Turkse titels bepalen mede de heerlijke Turkse sfeer.
 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgeverij: Simply Life  -  Van Halewyck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten