vrijdag 5 april 2013Smaakvrienden fruit zoet & hartigSMAAKVRIENDEN FRUIT!

Culinair Creatief koken!  Inspiratie! Mindmappen!

Ik geef toe, ik ben fan van Angelique Schmeinck , dat mag duidelijk zijn. Voor dat zij het afgelopen jaar op de televisie doorbrak bij 24Kitchen schreef ze al een bestseller voor elke hobby kok en pro.  Lees als opfrisser mijn blog: recensie Smaakvrienden Groenten. Ze is inmiddels bekend geworden bij het grote publiek. Met ruim 1165 unieke lezers staat Smaakvrienden Groenten in de top 5 van onze best gelezen kookboekenrecensies van 2012.

Na het bekroonde boek Smaakvrienden Groenten, de 1e smaakbijbel, ligt de opvolger Smaakvrienden Fruit, de 2e smaakbijbel, al even in de winkel. Hierin laat Angelique wederom zien dat elk ingrediënt zijn favoriete vrienden heeft. Het is dus een kookboek zonder recepten. In het inspiratieboek Smaakvrienden Fruit zijn deze en tal van minder bekende en zelfs onontdekte combinaties van ingrediënten en bereidingen op unieke wijze in kaart gebracht met culinaire mindmaps.

Smaakvrienden Fruit neemt de lezer mee op ontdekkingsreis langs talloze ingrediënten, producten en hun onderlinge relaties. De overzichtelijke culinaire mindmaps, waarin Angélique Schmeinck vele jaren praktijk- en vooral proefervaring heeft gevisualiseerd, geven een schat aan mogelijkheden en ideeën prijs. Met elke mindmap rond een groente en fruit heeft de lezer de inspiratie om zelf te combineren letterlijk voor ogen. 

Smaakvrienden Fruit is dan ook géén receptenboek, maar een kookboek voor recepten. Boordevol verse ideeën om te variëren met gerechten en smaken. Het is een onmisbaar naslagwerk en inspiratiebron in de keuken van elke kookliefhebber en foodprofessional.

Klik hier een kort filmpje:SMAAKVRIENDEN FRUIT


 Recensie: Marco Louter
 Uitgeverij: Karakter

 Volg ons ook op facebook: Kookboekrecensies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten