donderdag 18 augustus 2016BILL'S ASIAN BASICS  -  BILL GRANGER

Aziatisch koken was nog nooit zo gemakkelijk en smakelijk!

Bill Granger is al sinds zijn jeugd dol op de uitgesproken pittige smaken van Azië en de frisse, levendige combinaties van ingrediënten. Zijn favoriete Aziatische gerechten - van vereenvoudigde klassiekers tot geweldige eigen creaties - zijn snel en gemakkelijk te maken en gezond.

Dit hardcover kookboek van de Australische restaurant- en televisiekok bevat Aziatische recepten: Chinees, Japans, Vietnamees, Koreaans, Thais, en af en toe Indonesisch of Indiaas, alles staat vrolijk door elkaar. Vaak ontbreekt een landaanduiding, en de verschillen tussen al die keukens blijven onbesproken. De hoofdstukken verraden een Westerse menu-indeling van voorgerecht, via soep, salade, vis, gevogelte, varkensvlees, lams & rundvlees, noedels & rijst, en groente en tahoe (in dit boek gespeld als 'tahu') naar het nagerecht. Hoewel er 'basics' in de titel staat, wordt er weinig uitgelegd. De recepten beslaan meestal een pagina met foto's op de andere bladzij, soms met Bill of een van zijn dochtertjes erop, en in de marge een kort, persoonlijk commentaar van Bill. De receptuur is niet ingewikkeld, en de meeste exotische ingrediënten zijn in een uitgebreide supermarkt te vinden. Het register is op ingrediënt, gerecht en recepttitel.

De gerechten in 'Bill's Asian Basics' zijn geïnspireerd op Grangers vele reizen en kookervaringen: van een simpel ontbijt met zakenlieden in Tokio tot een diner bij iemand thuis in Singapore, van de afhaalgerechten van eetstalletjes op straat tot bijzondere gerechten in restaurants.

Bill Granger is een Australische autodidactische kok, ondernemer en schrijver. Zijn ongecompliceerde en opgewekte benadering van koken is een belangrijke reden voor zijn blijvende populariteit. Op zijn 22ste opende hij zijn eerste restaurant in Sydney, inmiddels heeft hij restaurants in Sydney, Japan en Londen. Granger schreef succesvolle kookboeken en levert culinaire bijdragen aan tijdschriften als delicious. en Waitrose Kitchen en aan diverse tv-series.

Als je niet op zoek bent naar echte informatie over Aziatische keukens, is dit een vlotte verzameling goed maakbare recepten.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten