zaterdag 30 maart 2013

ONGEWILD

Liefhebbers van Art en Food opgelet! Ik volg haar enige tijd via facebook en bewierook en bewonder haar om haar creativiteit en eigenzinnigheid: grafisch ontwerper en art director, Natasha Tastachova!

Eind 2012 gaf ze als crowdfundingproject haar eerste boek uit: Ongewild, een boek over (eetbaar) onkruid. Natasja is een goed voorbeeld van iemand die op basis van haar passie en creativiteit sociale media inzet om tot haar doelen te komen. En met succes! Op een organische en eigentijdse werkwijze komen deze ideeen samen in het boek Ongewild. 

Kijk hier voor het filmpje van Ongewild

Het boek sluit goed aan bij de hype van dit moment om zelf je groenten, fruit en kruiden te gaan zoeken in de natuur. Maar dan met name de onbekendere varianten. Het is sexy om met een mandje de plantsoenen af te lopen op zoek naar zuring en paddestoelen (in de winter: het fluweelpootje) of in de duinen op zoek te gaan naar duindoornbessen. Zelfs top-restaurants worden tegenwoordig bevoorraad door speciale kruidenmannetjes en -vrouwtjes om van ogenschijnlijk iets gewoons iets bijzonders te maken.

Het boek is eigenzinnig vormgegeven en geïllustreerd. De kern van het boek gaat eigenlijk over de vraag wie bepaalt wat werkelijk onkruid is. Kruid of onkruid ieder heeft een eigen ervaring, verhaal of een lekker recept. In dit boek komen bijzondere mensen, kenners, culinaire experts, kunstenaars en designers, met een eigen, bijzondere interpretatie van onkruid aan het woord. Het Boek ONGEWILD bevat recepten, tips, ontwerpen, kunstwerken en verhalen van onder andere Edwin Florès - o.a. een bekend wildplukker en paddenstoelenhunter (lees ook onze rencensie ). Bovendien wordt het boek interactief gemaakt door middel van QR code, waar je door het scannen een kort filmpje, een installatie of meerdere foto’s kan bekijken.

Natasha heeft uiteraard al een idee voor een nieuw boek: ONGEWILD food, restjes groenten. De helft van het voedsel in de wereld verdwijnt in de vuilnisbak door twee grote doodzonden: hebzucht en verspilliling. Denk dan met name aan B-keuze, afgeprijsd en restjes groente in de koelkast. Terwijl je er zo veel handige dingen mee doen. Voor het antifoodverspillingsboek zoekt bedenker Natasha Tastachova recepten.  Wil je Natasha Tastachova helpen haar boek te verwezenlijken? Stuur je recept of een goed idee naar natasha@tastachova.nl.

Kortom, hierbij mijn ode aan Natasja en nu al mijn vote als kookboek van het jaar.

Onder onze likes op facebook wordt dit boek verloot : Kookboekrecensies

Natasja volgen?
http://www.facebook.com/ONGEWILD
http://www.ongewild.com/
http://twitter.com/#!/tastachova
http://www.tastachova.nl/

Recensie: Marco Louter
Uitgever: Uitgeverij Komma
www.dejongehond.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten