zaterdag 23 maart 2013
190 RECEPTEN  -  ALAIN DUCASSE

Hoewel dit kookboek al even beschikbaar is, wil ik graag een geweldenaar en 1 van mijn helden introduceren.......Alain Ducasse, chef-kok en entrepreneur, voor wie hem nog niet kent. Hij is goed voor in totaal 19 Michelinsterren. Beroemd is zijn restaurant Jules Verne op de tweede etage van de Eiffeltoren in Parijs. Daarnaast bezit hij meerdere hotels en landgoederen verspreid over de wereld. Ducasse is een groot voorvechter van het verspreiden van culinaire kennis onder het grote publiek. Hij opende o.a. in 2009 in Parijs een kookschool voor amateurs.

Tip: kijk ook even op: http://www.alain-ducasse.com/ (geweldige site!)

Met zijn kookboek 190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse - stap-voor-stap voegt hij de daad bij het woord. Hij selecteerde niet minder dan 190 recepten, zowel van gerechten voor elke dag als van gerechten voor bijzondere gelegenheden, van hapjes over hoofdgerechten tot patisserie. Ook wat de moeilijkheidsgraad betreft is voor elk wat wils: van eenvoudige recepten voor de beginnende amateurkok tot uitdagende gerechten. Elk recept is toegankelijk dankzij de stap-voor-stap uitleg. Het niveau wordt aangegeven door  de afbeelding van pannetjes: van beginnende tot gevorderde kok.
De verschillende stappen worden uitgebreid geïllustreerd met in totaal meer dan 2000 foto’s. Behalve heldere recepten bevat deze kookbijbel ook uitgebreide informatie over keukengerei, producten en basistechnieken."We must open our doors to all amateur cooks. They must be taught to feel, to learn and to understand what happens “backstage” before delicious food appears on the table."
- Alain Ducasse-

 
  
Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten