donderdag 22 oktober 2015

INTERNATIONAL CHEFS TOP 101. THE WIZARD'S COOKBOOK - RONNY EMBORG


Deense top chef Ronny Emborg presenteert 112 gedetailleerde recepten met foto's van elk bord. Dit boek vertegenwoordigd ‘The Sensory Kitchen’, een stijl van koken en presenteren waar alle sensoren worden gebruikt. Het boek geeft je een uniek kijkje in het hart van de keuken van deze top kok, met verschillende oude als nieuwe technieken.


2. D.O.M.  -  ALEX ATALA
Dit geweldige chefkookboek vertelt de verhalen achter 65 unieke ingrediënten die worden gebruikt in de keuken van D.O.M. en over Atala's relatie met deze ingrediënten. Elk ingrediënt wordt vergezeld van een recept en prachtig beeld van zowel het ingrediënt als het gerecht. Ontdek de meest waanzinnige ingrediënten van Brazilië, geïnterpreteerd door deze wereldchef.


3. FAVIKEN - MAGNUS
Het boek Faviken geeft een exclusief kijkje in een van's werelds meest interessante restaurants van dit moment. Faviken van de Zweedse chef-kok Magnus Nilsson maakt een van de meest inspirerende gerechten van dit moment. Zijn benadering van eten: op een natuurlijke en intuïtieve manier bereid en in samenspel met de natuur. Fascinerend voor zowel koks als alle liefhebbers van goed eten.


4. PH 9715 - PIET HUYSENTRUYT


​Twee boeken van Vlaamse sterrenchef Piet in kartonnen foedraal. Het eerste deel van dit boekproject wordt een integrale heruitgave van het ophefmakende boek 'Eigentijds en Eigenzinnig' dat in 1997 verscheen. Dat boek verbaasde toen door zijn visionaire recepturen, zijn bijzondere opmaak en de verregaande culinaire top fotografie van Tony Le Duc. Men sprak over fotografische 'foodporn'. Het tweede deel van PH 9715 is nieuw en gaat over identiteit, teamwork, respect, frustraties, zalig stinken naar stront, poten en kloten, en een West-Vlaams boertje. Piet Huysentruyt kookt samen met zijn jonge keukenbrigade volgens de nieuwste kooktechnieken in zijn nieuwe restaurant Likoké in het Zuid-Franse dorpje Les Vans, maar baseert zich vaak op de combinaties van ingrediënten die hij vroeger toepaste.


5. VERROT LEKKER - CHRISTIAN WEIJ
Functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Zelfs topchefs als Jonnie Boer zijn bezig met fermenteren.


6. LA RIVE - AMSTEL HOTEL AMSTERDAMHet Amstelhotel is een van de meest internationale en luxueuze hotels van Nederland, prachtig gelegen en met het tweesterren restaurant La Rive. Edwin Kats, die hier de scepter zwaait, heeft bewezen een kok te zijn met een eigen visie en een groot vakmanschap. Dit prachtig uitgegeven boek geeft een goede indruk van het Amstelhotel en zijn restaurant en natuurlijk van de recepten van Edwin Kats. Voor vakgenoten een inspirerend boek!


7. LE GARAGE - JOOP BRAAKHEKKE
Le Garage is een fenomeen! Le Garage 25 jaar het instituut, dat in het voorjaar uitkwam, ademt uiteraard Joop Braakhekke. Ooit startte Joop Braakhekke samen met zijn levensgezel Wim Nijkamp in 1990 Le Garage in Amsterdam. Het boek beschrijft Le Garage 25 jaar Culinaire Theater als een instituut waar het niet alleen gaat om het eten maar vooral ook om innerlijke beschaving. Met beroemde gerechten en evergreens zoals de Pizza Tonijn, de Blauwpootkip van de rotissoire en de Steak Tartare.


8. DE KUNST VAN DE ITALIAANSE KEUKEN - MASSIMO BOTTURA
Massimo Bottura is de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs en eigenaar van Osteria Francescana, het beroemdste restaurant in Italië. In zijn restaurant krijgt chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants. Het boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena.


9. COOKBOOK BOOK
Een overzicht van 125 kookboeken van de meest mooie, invloedrijke en informatieve kookboeken van de afgelopen 100 jaar wereldwijd. Welke kookboeken zorgden ervoor dat we koken zoals we koken? En welke veroorzaakten revoluties in de thuiskeuken? Een berg experts boog zich over deze vragen en maakte een lijst van de mooiste, invloedrijkste en meest informatieve kookboeken van de afgelopen honderd jaar. Van rasklassiekers als Julia Childs Mastering the Art of Frenche Cooking en Salvador Dalí’s Les Diners de Gala tot het hedendaagse Plenty van Yotam Ottolenghi. Uit ieder boek vind je een pagina, een recept plus een uitleg van het belang ervan in het COOKBOOK COOK.


10. NOPI - YOTAM OTTOLENGHI
'NOPI' bevat ruim honderd nieuwe recepten die hij samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully's onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op als Geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter en de NOPI-klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie.


Recensie: Marco LouterGeen opmerkingen:

Een reactie posten