maandag 18 april 2016
Relax mama! in de keuken  -  Elsbeth Teeling

Elsbeth Teeling is een relaxte moeder van twee en ze is niet alleen. Ze is onderdeel van de Club van Relaxte Moeders, want als moeder krijg je veel op je bordje. Deze mama’s steunen elkaar tijdens de stressvolle momenten van het ouderschap. En aan de eettafel, daar kunnen de gemoederen nogal eens hoog oplopen. ‘Ik wil naast papa!’, ‘Mijn tanden zijn nu echt moe’ of ‘Eerst je broccoli eten!’, aldus de Keukentafel Bingo van hét kookboek van Relaxte Moeders: ‘Relax mama! in de keuken’. Het is een gevarieerde verzameling van vijftig succesrecepten van moeders voor moeders, getest en goedgekeurd door mama’s en de kids!

Tip nummer één voor een relaxt moederschap: voorbereiding is alles, ook in de keuken. Op zondagavond een weekplanning maken voor het avondeten van de hele week klinkt saai, maar het bespaart je een hoop stress. Dit ludieke kookboek geeft invulling aan zo’n ontspannen weekje vol succesrecepten. Naast een hele berg kindvriendelijke kookinspiratie vormen de columns en de expertinterviews een leuke aanvulling op de recepten.

Voor elke doordeweekse dag krijg je recepten in een thema. Maandag maak je een gezonde start en dinsdag mag het wat sneller, want die staat bekend als drukke dinsdag. Op woensdag doet de oven het werk en donderdag gaan we voor de klassiekers. Vrijdag is het bijna weekend (#thankgoditsfriday) en dan mag je op de borreltoer met feestelijke recepten. Niet meer tobben dus, maar alleen nog kijken welke dag het is en beginnen met koken. Een kind kan de was doen, jij het avondeten.

Ook als niet-moeder is deze berg aan no-nonsense kookinspiratie een welkome afwisseling op je kookroutine. De kids van Elsbeth staan er misschien om te springen, maar ook voor volwassenen is de naanpizza met courgette en geitenkaas geen straf om voorgeschoteld te krijgen. De moderne recepten wisselen vlees, vis en vega lekker af en kosten meestal zo tussen de 15 en 45 minuten aan bereidingstijd. 

Relax mama! in de keuken staat boordevol met eenvoudige, afwisselende recepten met veel kleine (en grote) fans. Helemaal in de stijl van Relax mama! is ook dit boek een grappig, praktisch boek waardoor je je meteen een minder slechte moeder voelt en ook nog toekomt aan je eigen bordje eten.

Recensie: Leonie Kohl

Uitgeverij: SNOR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten