woensdag 1 juli 2015
KROKET VAN DE CHEF - PURE DAPHNE

Topchef Sergio Herman noemde haar ooit 'de koningin van de kroket'. Vijf jaar later heeft Daphné Aers van kroketten haar corebusiness gemaakt, met twee krokettenbars, en eigen krokettenlabel en nu ook haar eerste krokettenboek! Want if we can't cook it, we roll it!

Van kaaskroket tot garnaalkroket, van witloof-hamkroket tot scampikroket: je kan het zo gek niet bedenken, of Daphné maakt er een fantastische kroket van. In 'Kroket van de chef' bundelt ze 25 toprecepten en loodst ze je stap voor stap van het oorspronkelijke ingrediënt naar de afgewerkte kroket. Met verschillende basistechnieken leert ze je de talloze kneepjes van het krokettenvak. En dat ook kinderen van het oranje goud met krokante korstje houden, wordt meer dan duidelijk!

Ontdek het ontstaan van de kroket en maak kennis met de leveranciers van de basisingrediënten, die hun liefde voor de gepaneerde smaakbommen openlijk verklaren. Ze hebben allemaal wel een leuk verhaal over kroketten of over Daphné te vertellen!

Na haar geslaagde passage in De Beste Hobbykok van Vlaanderen, bleef Daphné Aers niet bij de pakken zitten. Ze bouwde op haar manier haar krokettenbedrijf TNS verder uit, startte met krokettenbars in Gent en Eeklo en richtte een eigen krokettenlabel Pure Daphné op. In 2014 ontving ze de Womed Award, wat haar tot vrouwelijke ondernemer van het jaar maakte. Kroket van de chef is haar eerste boek.

Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Davidsfonds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten