donderdag 16 september 2010CAFFE ITALIA

Voor een Italiaan is een kop koffie niet zomaar een drankje – het is een instituut, een manier van leven. In Caffè Italia zijn meer dan 30 heerlijke recepten verzameld, die allemaal hun oorsprong vinden in de Italiaanse koffiebar: heerlijke koekjes, taartjes en hartige hapjes. De foto's laten niets te wensen over!

Caffè Italia wordt ingeleid met het hoofdstuk Italiaanse koffiecultuur en etiquette. Als lezer leer je over de rol die koffie speelt in het leven van een Italiaan. Je krijgt een snelcursus ‘koffiedrinken in Italië, waarna je zelf leert hoe je de lekkerste koffie zet. Klaar met de koffie? Tijd om iets lekkers voor erbij te maken!

In het boek lees je hoe je de lekkerste koekjes, taarten en cakes moet maken. Leer zelf Italiaanse donuts met ricotta maken of schotel je vrienden chocolade-amandeltaartjes, marmeladecake of kruimelige citroencake voor. Zijn zoete hapjes niet jouw ding? Caffè Italia staat ook vol hartige hapjes, voor bij de koffie. Wat denk je bijvoorbeeld van warme kipciabatta met artisjokpesto of kleine kaas-tomatenpizza’s?

Mjammie!

Tekst: Marco Louter


Auteur: Liz Franklin
Uitgeverij: Gottmer / Becht
ISBN: 978-90-230-1263-4

twitter: kookrecensies

marco.almere@gmail.com
06-53909406

Geen opmerkingen:

Een reactie posten