zondag 13 september 2015

























NOPI !

Hebben, hebben, hebben!....Een super sexy strak basic vormgegeven kookboek met extreem mooie foto's en recepten en een luxe uitstraling door de gouden zijkant van de bladzijden. Dit boek van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully is meer het type boek dat je een paar keer per jaar uit de kast trekt, om uren te kokkerellen en iets heel bijzonders en restaurantwaardigs op tafel te zetten. De recepten zijn bewerkelijk, op resto niveau en dus voor een gemiddelde hobbykok pittig maar niet onmogelijk.

'NOPI' bevat ruim honderd nieuwe recepten die hij samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully's onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op als Geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter en de NOPI-klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie.

Met 'NOPI' bewijst Ottolenghi eens te meer waarom we hem en zijn eten in onze harten hebben gesloten. Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers 'Plenty', 'Ottolenghi - Het kookboek', 'Jeruzalem' en 'Plenty More' het gebruik van sumak, za'atar en granaatappelpitten in het hele land op de kaart te zetten.
 
Blik in de keuken bij Ottolenghi:


Ottolenghi is tevens eigenaar van een groep gelijknamige restaurants en winkels, met vestigingen in onder andere Notting Hill en Kensington, en van restaurant NOPI. Ramael Scully, geboren in Kuala Lumpur (Maleisië), begon zijn culinaire carrière op zeventienjarige leeftijd in Sydney (Australië). Tegenwoordig werkt hij in Londen als chef-kok bij NOPI.

Dit wordt de feestdagen kookboek topper als cadeau voor de komende feestdagen!


Recensie: Marco Louter

Uitgever: Fontaine

www.kookboekenrecensie.nl
www.kookboekenrecensies.be

Facebook: kookboekenrecensies
Twitter: kook_boek




Geen opmerkingen:

Een reactie posten