zondag 21 juni 2015HEMSLEY EN HEMSLEY
 
Hemsley en Hemsly zijn de zussen Jasmine en Melissa die vijf jaar geleden begonnen als privéchef-koks die bij mensen thuis kookten en ze adviezen gaven om gezonder te koken. Sinds drie jaar zijn de zussen fanatieke bloggers voor de Britse Vogue en hebben ze een grote schare fans. Hun manier van koken is gebaseerd op tien jaar zelfstudie en hun ervaringen als privékok en is gericht op het eten van natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen.
 
'De kunst om goed te eten' is dé sensatie van de Engelse kookboekenscene van 2014. Het boek belandde direct na verschijning hoog in de bestsellerlijsten en is inmiddels lijfboek - én definitieve gezondheidsbijbel - van veel jonge vrouwen. Melissa en Jasmine Hemsley koken vol overgave, gezond en recht door zee. Hun frisse en inventieve recepten zijn inmiddels een begrip in heel Londen. In De kunst om goed te eten richten de zusjes Hemsley zich op voedzame en biologische voeding en het vermijden van gluten, geraffineerde suikers en koolhydraten. Hun down to earth-methode is aanstekelijk voor iedereen die gezond, uitgebalanceerd en fantasievol wil eten. 'De kunst om goed te eten'is ook heel praktisch: het boek bevat talrijke tips en adviezen over ingrediënten, technieken, plannen en ideeën voor lunches en snacks die passen bij een drukke levensstijl.
 
Dit is hun eerste kookboek, waarin ze uitgaan van veel verse groenten en fruit, wat vlees en vis en, naast kokosolie, ook dierlijke vetten als boter en rundvet. Weinig koolhydraten, glutenarm. Veel praktische informatie, tips voor ‘vooruit’ koken en gezonde meeneemlunches. Achterin veel basisrecepten. Baanbrekend is hun gebruik van bouillon van botten in veel van de recepten, al had het basisrecept best wel wat uitgebreider gemogen, want deze vorm van bouillon trekken is in huishoudens anno 2015 praktisch uitgestorven. De keukenmachine en blender worden veel gebruikt.

Kortom, een aantrekkelijk vormgegeven boek, met mooie foto’s, dat helemaal aansluit bij de interesses van nu: biologisch geteelde, verse en vooral onbewerkte producten, sappen en smoothies, salades, soepen. Afvallen voor fijnproevers!
 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten