zondag 3 oktober 2010


TOET EN TAARTKALENDER

365 + 1 recepten voor toetjes en taarten. Van eenvoudige yoghurttoetjes tot exquise desserts. Als het aan de Toet- en Taartkalender van Uitgeverij Snor ligt is het voortaan elke dag feest. De Toet- en Taartkalender is de opvolger van de succesvolle Soepkalender. Ook deze kalender (zonder jaartal!) is weer een bijzondere en persoonlijke bundeling van foto's en illustraties bij de favoriete recepten van vrienden en kennissen van Anya van de Wetering, Bregje Nix en Chantal Assinck van Kamer 465. De Toet- en Taartkalender werd op 23 september gelanceerd tijdens Inside Design Amsterdam in het Lloyd Hotel in Amsterdam.

Het idee voor een kalender met 365 toet- en taartrecepten plus een schrikkeltaartje ontstond al tijdens het maken van de Soepkalender. "Mam, waarom maken we eigenlijk ook geen kalender over toetjes en taarten?", vroeg de dochter van Anya van de Wetering. Want naast gek op soep, zijn de auteurs dol op toetjes. "Wat mij betreft bestaat iedere maaltijd uit soepen en toetjes. In een restaurant pas ik mijn hoofdgerecht aan op de soep en het dessert", aldus Anya van de Wetering.

Al snel stroomden de recepten voor zoete lekkernijen binnen via geschreven kattenbelletjes, e-mail en deze keer ook via Twitter en Facebook. Anya en haar team fotografeerden en illustreerden al deze 366 taarten en toeten. Ook deze receptenkalender is zo weer een persoonlijk document geworden, van vrienden voor vrienden. Er staat geen jaartal op de Toet- en Taartkalender, dus je kan met gemak een dag overslaan. En dat toetje gewoon volgend jaar eten. Lekker!

In 2009 kwam de Soepkalender (de voorloper van de Toet- en Taartkalender) uit bij Uitgeverij Snor. Van dit boek werden binnen een jaar 25.000 exemplaren verkocht. De Soepkalender won diverse prijzen: het Lintje van de Boekverkoper 2009 en een Gourmand Cookbook Award voor de Mooiste Boekomslag van Nederland.

Morgen dit boek in huis? Klik dan hier op onderstaande link:


Tekst: Marco Louter
Twitter: kookrecensies
ISBN: 978-90-799-61-9-93
Uitgerverij: SNOR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten