donderdag 14 november 2013

HET PERFECTE VARKEN - MARCUS POLMAN
























HET PERFECTE VARKEN

Marcus Polman is een liefhebber van vlees, foody en culinairia! Hij gaat graag terug naar de essentie van het product en geeft in zijn nieuwste boek een ode aan het varken, maar dan wel volgens Marcus Polman and friends! Varkensvlees is weer terug van weggeweest. Vonden we een paar jaar geleden speklapjes so not cool, inmiddels zien we op menig hippe restaurantkaart pulled pork, geglaceerde varkensbuik en gestoofde varkenswangetjes staan.

Kijk hier voor de filmtrailor:



Marcus Polman schreef eerder het Handboek voor de perfecte steak, maar heeft nu al zijn liefde gericht op het varken. In dit boek, met een lekker handzaam formaat, vinden we 25 klassieke recepten, van karbonade tot slavink, van geroosterd speenvarken tot ribstuk. Marcus Polman geeft veel achtergrondinformatie en tips: waar zit welk gedeelte van het varken, hoe maak je zelf paté of worst, en wat zijn de beste plekken om écht goed varkensvlees te kopen? Ons favoriete recept? De klassieke, maar heerlijk krokante speklapjes. Een aanwinst voor elke (varkens)vleeseter!

Recensie: Marco Louter

Volg, deel of like ons via Facebook: KOOKBOEKRECENSIES!

Uitgever: Fontaine






Geen opmerkingen:

Een reactie posten