vrijdag 22 april 2016RESTAURANT DE HOOP OP D'SWARTE WALVIS

Restaurant De Hoop op d'Swarte Walvis, gelegen midden op de wereldberoemde Zaanse Schans, is een culinair instituut dat dit jaar haar 50 jarige jubileum vierde. In dit boek wordt via 50 verhalen, bekende personen, Zaanse gerechten een vijftigtal recepten gepresenteerd.
Een zeer kwalitatief boek met prachtige fotografie, styling en vormgeving!

Huidig mede-eigenaar van restaurant De Hoop op d'Swarte Walvis Paul Riteco en zelfstandig schrijver Bas Husslage bedachten het concept voor een informatief boek over de geschiedenis van het restaurant dat in 2015 vijftig jaar bestond. Aan de hand van geschiedschrijving en anekdotes, gelardeerd met klassieke recepturen door de jaren heen, krijgt de lezer inzicht in vijftig jaar De Hoop op d'Swarte Walvis, gelegen aan de Zaanse Schans en ooit eigendom van Albert Heijn.

Ook beroemde gasten komen aan het woord en er is veel beeld van door de jaren heen dat het verzorgde boek verfraait. Aangeraden wordt het klassiek vormgegeven boek regelmatig op te pakken en rustig door te bladeren. Inhoudsopgave voorin, basisrecepturen en begrippen plus wijn-spijscombinaties gegeven door de huidige sommelier Kevin Böke.

Voor geïnteresseerden een mooi en lezenswaardig geschiedenis- en receptenboek over restaurant De Hoop op d'Swarte Walvis!


Recensie: Marco Louter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten