woensdag 4 november 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KIP  -  MARCUS BEAN
 
KIP is een compleet lees-, kijk- en kipkookboek. Niet alleen recepten maar ook de achtergronden van de kip, de voedingswaarde, de rassen, over zelf kippen houden en het kopen van kip. De technieken van het voorbereiden, binden en bereiden van een kip worden in heldere foto's uitgelegd. Maar ook bereidingswijzen als roken, pekelen en braden.
 
Met KIP krijg je buiten de klassiekers van Marcus Bean, een jonge chef uit Groot Brittannië, uitbreiding van je repertoire als het gaat om kipbereidingen. Dit veelzijdige kipboek leest zeer comfortabel met duidelijke en heldere uitleg van de recepten die voor elke (aankomende) hobby kok goed te doen zijn. Alle ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. De foto's van de gerechten zijn uitnodigend en vooral erg sfeervol.
 
De recepten zijn ingedeeld in makkelijke doordeweekse recepten, recepten voor in het weekend en kip bereidingen voor etentjes en feestdagen. Verras je gasten eens met Mojitokip - gemarineerd in munt, limoen en rum -, Perzische kip of Kip Kiev in Aziatische stijl of één van de andere verrassende gerechten. Mijn favoriete recept voor de feestdagen: Ahornsiroop-mosterdpiekkuikens met couscous, lenteuitjes en citroen. Een combinatie van fijn comfort food, gemakkelijk en vooral heel, heel veel smaak!

Kijk ook even op de site van Marcus!

 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgeverij: Forte Uitgevers - Simpily Life - Van Halewyck 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten