dinsdag 3 november 2015


HET VLEES KOOKBOEK  -  NICOLA FLETCHER

Het ultieme en complete vleeskookboek voor alle carnivoren! Dit zwaarlijvige boek van ruim 300 bladzijden en meer dan 300 recepten en achtergronden is het met recht een compleet vlees-kook-kijk-boek. Het boek is bij uitstek geschreven voor de hobby kok die zijn kennis over vlees wil vergroten en nog meer wil leren van de onuitputtelijke mogelijkheden van vlees.

Het Vlees Kookboek heeft een fijne indeling en start met een overzichtelijk verhaal over de kennis van het vlees. Op vragen als: wat is de juiste snit, hoe ga ik om met rauw vlees, hoe rook ik warm vlees en hoe bereid ik vlees op lage temperatuur. Maar ook hoe kun je topkwaliteit vlees herkennen, welke stukken vlees zijn er, hoe moet je vlees laten rust en hoe kun je de gaarheid controleren. En nog veel, veel meer. De hoofdstukken over de bijpassende sausen en smaakcombinaties maken het feest compleet.

De ruim 300 vleesrecepten zijn duidelijk beschreven en de receptuur is gemakkelijk te lezen: kort, helder van taal en bondig. De foto's zijn allen even smakelijk en sfeervol gemaakt. Je wordt als lezer gemakkelijk meegenomen door het boek of het nu gaat om gevogelte, varken, rund, lam, geit of wild. Er is ook aandacht voor orgaanvlees, een iets wat onbekend en ondergewaardeerd stukje vlees in de Nederlandse keuken. Zelf je eigen bloedworst maken bijvoorbeeld!

Tot slot wordt er voor degene die zelf als thuisslager aan de slag wil, uitgelegd hoe je zelf wild kunt villen en vederwild kunt plukken. Alle basistechnieken voor de thuisslager in spe worden stap voor stap uitgelegd en dat maak het zelfs haalbaar voor elke thuiskok.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Veltman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten