donderdag 7 november 2013

SMART BBQ - JULUS JASPERS

SMART BBQ

De herfst-winter BBQ is topic op dit moment en dus geen beter moment voor dit gepassioneerde en geweldige BBQ boek van Julius Jaspers. Met Alles op de BBQ laat topchef Julius Jaspers zien hoe gevarieerd en lekker barbecueën kan zijn. Jaspers tovert een compleet diner van de barbecue!
Naast het standaard assortiment van vlees en vis maakt Jaspers met allerhande groenten en fruit voorgerechten, bijgerechten en desserts. Voor elke barbecue, of het er nu een is met kooltjes of op gas, geeft hij een specifieke kooktechniek.

Barbecueën en grillen is een ontspannen manier van samen eten, precies de sfeer waar Jaspers, bekend van zijn 'Smart cooking'-boeken, zo van houdt. Dit barbecueboek biedt recepten voor diverse soorten barbecues: 'open' barbecues, barbecues met (bol)deksel en keramische barbecues etc. Vooraf uitleg over de symbolen die bij elk recept aangeven om welke soort barbecue het gaat, marineer-, werk- en grilltijden, het inwrijven met kruidenmengsels of pekelen, keukengereedschap en kerntemperaturen. Recepten voor groenten op de barbecue, vis, vlees, gevogelte en voor spiesjes.

Het boek wordt afgesloten met o.a. recepten voor marinades, glazuren ('glazes'), sauzen, boters, dressings, brood en rijst. De recepten zijn overzichtelijk gerangschikt, duidelijk en steeds wordt correct doorverwezen naar andere recepten (sauzen, marinades). Enige kookervaring is gewenst.

Julius Jaspers (1962) is als topkok bekend van zijn prijswinnende kookboeken over Smart Cooking: gezellig koken voor vrienden zonder zwetend in de keuken te hoeven staan. Zijn motto luidt: 'Open de flessen, omring je met de beste ingrediénten en aan de slag!' Daarnaast deelt hij met Robert Kranenborg het podium in het RTL-programma TopChefers verschijnt vaak in beeld.

Recensie: Marco Louter
Volg ons via facebook, deel en/of like: KOOKBOERECENSIES!

Uitgever: Carrera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten