donderdag 21 november 2013

HOE BAK IK BROOD - BECHT

HOE BAK IK BROOD

Steeds meer mensen bakken met heel veel voldoening hun eigen brood. Brood bakken is een bevredigende bezigheid, waarbij wel enige vaardigheid komt kijken. In dit boek wordt aan de hand van meer dan zestig recepten uitgelegd hoe je tot een goed resultaat kunt komen.

Het boek bevat geen recepten voor het bakken in een z.g. broodmachine. Beginnende en meer gevorderde broodbakkers zullen in dit boek recepten vinden voor het bakken van zowel het dagelijkse als meer exclusief brood. Het boek begint met enige inleidende hoofdstukken over o.a. ingrediënten, benodigdheden, richtlijnen en algemene tips. Met meer dan 60 eenvoudige, stap voor stap gefotografeerde recepten laat de ambachtelijke bakker Emmanuel Hadjiandreou zien hoe makkelijk dat is.

Je krijgt niet alleen tips over hoe bloem en gist nu eigenlijk werken, maar ook over hoe je sodabrood en een eenvoudig witbrood maakt dat de basis vormt voor gistbroden als bagels, ciabatta en walnotenbrood. De stap-voor-stap beschreven recepten zijn duidelijk, mede doordat de verschillende stadia geïllustreerd worden door goede kleurenfoto’s.

Daarnaast is er veel aandacht voor rogge en spelt, want dat zijn, net als maïsmeel, rijstebloem, aardappelmeel en boekweit, ingrediënten die uitstekende broden opleveren. Verder leer je om met een klein beetje zelfgemaakte zuurdesemstarter je eigen zuurdesembroden te maken.

Dit prachtige broodboek sluit af met heerlijke zoetigheden: onder andere croissants, pains au chocolat en Franse brioches. Daarmee krijg je een internationaal assortiment heerlijke zoete broodjes voorgeschoteld.


Recensie: Marco Louter

Volg ons via facebook, like en deel: KOOKBOEKENRECENSIES

Uitgeverij: Becht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten