vrijdag 3 mei 2013Puur natuur op tafel


PUUR NATUUR, OP TAFEL!

Een nieuw boek met een frisse vormgeving van de wereldberoemde meester Alain Ducasse met 190 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere gerechten. Hij schreef dit boek samen met diëtiste Paule Neyrat. Puur natuur is in Frankrijk al in 2009 uitgekomen maar is nu in de Nederlandse vertaling uitgebracht. Met heel toegankelijke receptuur die geschikt is voor amateurkoks van elk niveau. Recentelijk was Ducasse nog te zien in College Tour. Twan Huys omschreef hem als volgt:
Alain is een groot voorvechter van het verspreiden van culinaire kennis onder het grote publiek. 'Als God kon koken, heette die Alain Ducasse.

TIP! Bekijk hier de uitzending van College Tour met Alain Ducasse

Alain Ducasse is chef-kok en entrepreneur, is wereldberoemd vanwege zijn kennis van de Provençaalse keuken. Zijn meer dan twintig restaurants ontvingen in totaal 19 Michelinsterren. Beroemd is zijn restaurant Jules Verne op de tweede etage van de Eiffeltoren in Parijs. Daarnaast bezit hij meerdere hotels en landgoederen verspreid over de wereld. Nadat Ducasse al eerder een opleiding voor professionele koks overnam, opende hij in 2009 in Parijs een kookschool voor amateurs. Hij is een groot voorvechter van het verspreiden van culinaire kennis onder het grote publiek.Een mooi kookboek is het zeker. Het bevat heerlijke foto’s en nog lekkerdere gerechten. Het is dus een kookboek naar mijn hart. Het boek is verder opgedeeld in verschillende thema’s, zoals: altijd in voorraad, smaakgevers, granen, soepen, groenten, zee, aarde, zoete gerechten. Het valt mij op dat steeds meer kookboeken op deze manier worden hoofdstukken indelen. De recepten zijn eenvoudig, maar hier en daar ligt nog best een uitdaging.

Niet alle recepten zijn vegetarisch, maar in allemaal spelen groenten een voorname rol. In het hoofdstuk granen bijvoorbeeld met recepten met brood, flensjes, pizza, en socca, die heerlijke Zuid-Franse kikkererwtenpannenkoek, rijst, spelt, gierst, bulgur, gort, quinoa en pasta. Uit dit hoofdstuk spreekt de grote veelzijdigheid die dit boek kenmerkt. Vrijwel alle granen komen daadwerkelijk aan bod in leuke, originele en, voorzover er foto's bij staan, kleurrijke gerechten. De recepten zijn eenvoudig, de ingrediënten overal verkrijgbaar en de beschrijving is duidelijk.

Recensie : Marco Louter
Faceboek: kookboekrecensies

Uitgever : Fontaine Uitgevers
ISBN      : 9789077902110
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten