woensdag 24 november 2010SMAKEN VAN ITALIE

In De smaken van Italië is een ultieme collectie authentieke regionale Italiaanse recepten gebundeld. Een heerlijk boek voor elke doorgewinterde kok of voor de thuisreiziger met een voorliefde voor Italië!

Dit prachtige boek neemt de lezer mee op een verrukkelijke reis door Italië. Met ruim 300 recepten en typische lokale producten uit de verschillende Italiaanse regio's, elk met zijn eigen unieke tradities, producten en gerechten. In een apart hoofdstuk komen historische recepten aan bod die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Alle regio's van Italië zijn in De smaken van Italië vertegenwoordigd: Valle d'Aosta, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Emilia Romagna, Ligurië, Toscane, Marche, Umbrië, Abruzzen, Molise, Latium, Campanië, Basilicata, Apulië, Calabrië, Sicilië en Sardinië. Elke regio wordt kort ingeleid met wat informatie over lokale producten, gevolgd door recepten en een traditioneel recept. Het zijn de bekende en minder bekende Italiaanse gerechten voor thuiskoks met enige ervaring.

Tekst: Marco Louter
Twitter: kookrecensies
 
ISBN: 9789490768010
Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten