donderdag 11 november 2010


DE GROTE HAMERSMA

Wijnprofessional Harold Hamersma, de vaste wijnschrijver van Het Parool en HP/De Tijd, komt met een onmisbaar en allesomvattend jaarboek voor iedere wijnliefhebber. Hij proefde 4500 wijnen in alle prijsklassen, een prestatie op zich. Dit heeft geleid tot een boekwerk met 2321 besproken flessen wijn.
Niet alleen de beste wijnen onder de 5 euro en de flessen tussen de 5 en 10 euro maar ook de meer exclusieve vondsten komen uitgebreid in deze vuistdikke gids aan bod. Overzichtelijk gerangschikt naar land, prijs en winkel.

De Grote Hamersma winkelt bij de supermarkten, is een vaste klant bij wijnspeciaalzaken, loopt binnen bij slijterijketens en selecteert de beste internetaanbieders. Hij is kind aan huis bij de biologische wijnimporteurs en reist de wereld af op zoek naar nieuwe vondsten en trends.

Dit bijna 1500 pagina's (!) tellende boek staat boordevol aanbevolen wijnen, wijnweetjes, druiven- en landeninformatie, quizvragen, wijnspijscombinaties en inspiratielijsten. Wat drink je bij boerenkool met worst, pasta pesto, kreeft of entrecote? Welke wijnen kun je het best cadeau geven en wat drink je op een zonnig terras of 's winters bij de openhaard? Hamersma weet altijd raad en schreef met De Grote Hamersma een onmisbare bron voor iedereen die zijn dorst naar wijnkennis wil lessen.

Op naar de boekwinkel voor het ideale Sint en Kerst cadeau!

Tekst: Marco Louter
Twitter: Kookrecensies

ISBN: 9789046808238
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten