zondag 19 september 2010


EAT ART met Edwin Olaf

Café Restaurant Neva, in de Hermitage Amsterdam, organiseerde op vrijdag 10 september, onder de charmante leiding van Fleur Peters, een bijzondere culinaire avond in samenwerking met kunstenaar Erwin Olaf. Neva’s chef-kok Ricardo van Ede kookte die avond een 4-gangendiner geïnspireerd op de fotocollectie Dusk Dawn van Erwin Olaf.

Erwin Olaf sprak geannimeerd met documentairemaker en regisseur Michiel van Erp, die hem interviewde. Michiel maakte in 2009 de documentaire Beauty and Fall, waarin hij Erwin Olaf op een bijzondere wijze geportretteerde. Aan de hand van zijn foto's gaf Erwin een toelichting van zijn gehele oeuvre. Je voelde aan alles dat ze een bijzondere klik hebben en daar komt bij dat Erwin Olaf een geboren verteller is en bovendien erg geestig. Het bescheiden honderd koppige publiek hing de hele avond aan de lippen van beiden heren.

Het eten was goed en de wijnen passend maar de link tussen de foto's van Erwin en de gerechten werd niet gelegd. Dit deed echter niets af aan deze avond die bijzonder was. Erwin steelde de show en beantwoorde na afloop vragen van fans en aanbidders. We kregen ondermeer te horen dat Erwin beinvloed is door Hopper, dat hij een hekel heeft aan de werkelijkheid en hij zichzelf geen kunstenaar vindt maar fotograaf. In het komend jaar gaat hij een opleiding doen in koolstof-fotografie.

Samengevat: een top avond met een top fotograaf op een top locatie!


Restaurant Neva zal in de toekomst vaker onder de noemer “Eat Art” bijzondere avonden organiseren,  waarin kunst en eten samen komen. Een prachtig vormgegeven horecalocatie met stijl voor een snelle cappuccino, een goed glas wijn, een snelle of uitgebreide lunch of een stijlvol diner.


Neva is gevestigd in de Oostvleugel van de voormalige Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St. Petersburg, waarlangs de oorspronkelijke Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

We verheugen ons op de volgende Eat & Art! Suggesties? Mail het mij (marco.almere@gmail.com)!

Tekst: Marco Louter, 06-53 909 406
Twitter: kookrecensies
Linked In Groep: kookboekrecensies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten