zondag 15 augustus 2010SWEET BASICS

Hoe maak je ijsbonbons, truffels en petit fours? Wat is het geheim van een echte crème brûlée? Verras en verbaas vrienden en familie met het lekkerste gebak, de heerlijkste desserts en dranken. In Sweet Basics vindt je zo'n 100 zoete, frisse en fruitige recepten om je vingers bij af te likken. Stap voor stap beschreven, met duidelijke aanwijzingen.

Sweet Basics is een fijn, roze boek dat uitlegt hoe je de meest geweldige toetjes kunt maken, op een simpele manier. In het Basic Knowhow-gedeelte wordt de basis van de patisserie uitgelegd, van zoete pap tot soufflé. Zo vertellen schrijvers Cornelia Schinharl en Sebastian Dickhaut je over 10 Basic Supertrucs: slagroom spuiten, couverture tempereren, chocoladespaanders spuiten, chocoladeblaadjes maken, mango in blokjes snijden..... En als je niet weet wat couverture is: het wordt allemaal uitgelegd, wat erg prettig is.

Na de 10 Basic Supertrucs volgen Onze kleine chocoladeschool en Onze kleine suikerbakkersschool, met tips en handige weetjes. En dan, dán komen de recepten. Ik ben een zoetekauw en kan zeker genieten van kruidige truffels, crème brûlée en panna cotta met sinaasappelsaus. Of wat dacht je van een mousse van geitenkaas met wijnkersen? Of witte chocolade mousse? En anders een espressobeker met peren?

Het boek heeft voor ieder wat wils, onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Een overzicht:
•Candyshop; van gekarameliseerde amandelen tot petitfours
•Alledaagse desserts; van vanillepudding tot soep van rood fruit
•Desserts voor de zondag; van bavarois tot ijspudding
•Stevige zoete trek: van Kaiserschmarrn tot Salzburger Nockerl
•Compote, sauzen en drankjes; van appelmoes tot chilichocolademelk.
 
Cornelia Schinharl en Sebastian Dickhaut hebben al meerdere boeken geschreven in de reeks 'Basic': Basic Italian, Basic Cooking, Basic Cooking 2, Fish Basics, Basic Baking en Big Book of Basics. Toch is Basic Sweets een boek dat je in je kast moét hebben staan.

Tekst: Marco Louter


marco.almere@gmail.com
06-53909406
twitter: kookrecensies

Schrijvers :  Cornelia Schinharl en Sebastian Dickhaut
Uitgever   :  The House of Books
ISBN       :  9789044323306

Geen opmerkingen:

Een reactie posten