zondag 7 augustus 2016
JONG AAN DE KOOK  -  KOOKBOEK VOOR STUDENTEN

Op inspirerende wijze beschrijft de moeder van twee studerende jongeren recepten voor winter en zomer. Hèt studentenkookboek met 60 easy recepten als je van eten houdt maar niet al te ingewikkeld wilt doen. Maar ook als je van lekker makkelijk houdt en je niet al te veel geld wilt uitgeven.

De receptuur voor de beide seizoenen is ingedeeld in voor-, bij-, hoofd- en nagerechten en salades. Na de inleiding volgen 21 praktische tips variërend van het koken van pasta's en aardappels tot het gebruik van gember en vanille.

De recepten zijn afleidingen van klassiekers (uiensoep, jachtschotel) maar ook eigen creaties. Elk recept begint met een korte beschrijving van het gerecht, een variatie, een aanvulling of een financieel advies.

De ingrediëntenlijst is in gebruikseenheden en ingrediënten zijn overal te koop. De hoeveelheid vlees en vis is aan de ruime kant. Puntsgewijze receptuur, die ook voor een beginnende kok weinig problemen geeft. Soms aanvulling onder het kopje 'to impress'.

Mooie foto's van zowel gerechten als de kok-studenten en levendig kleurgebruik maken het boek visueel aantrekkelijk. Vegetarische recepten zijn met een icoontje herkenbaar. Soms staat in het recept een vegetarische variatie.

Al met al een heerlijk kookboek voor de studenten doelgroep!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij:  SimplifyLife

Geen opmerkingen:

Een reactie posten