dinsdag 26 augustus 2014

 
 
PASTEI & PATE
 
Bourgondische gerechten om je vingers bij af te likken! Alles wat je moet weten over de bereiding van patés en pasteien lees je in dit geweldige kookboek. Met een stap-voor-stapuitleg van de basisrecepten, voor ieder wat wils door de grote variëteit aan vullingen: van groente en fruit tot vlees en vis.
 
Het maken van een pastei of paté is dankbaar werk en het hoeft niet altijd met vlees, gevogelte of vis te zijn, dat blijkt wel uit dit boek. De Franse oorsprong betekent dat een pastei of paté altijd een deegkorst heeft (anders is het een terrine). Daarom zijn er voorin duidelijke basisrecepten voor briseerdeeg, zanddeeg en bladerdeeg die altijd (gedeeltelijk) kunnen worden ingevroren. Daarna het vormen van een pastei in acht (foto)stappen en het maken van decoraties.
 
De recepten zijn voor paté’s en pasteien met groenten of paddestoelen, gevogelte of konijn, met vlees, met vis en/of schelpdieren, met kaas en tot slot zoete, met fruit. Het zijn goed uitvoerbare, smakelijke recepten, elk geïllustreerd met een mooie rustieke foto. De recepten zijn voor minimaal zes eters, er wordt aangegeven of de pastei warm dan wel koud geserveerd moet worden en de plaats in het menu en de regionale herkomst wordt aangegeven.

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, een product dat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie - niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Van zijn hand verschenen eerder het veelgeprezen A propos bistro, Gebraad, 365, Barbecue & Plancha en Hart, lever, niertjes.
 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgever: Fontaine Uitgeverij
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten