zaterdag 17 september 2011
KOOKBOEKRECENSIES is zelf net ook terug van vakantie en in het komend jaar kunt u wekelijks een nieuwe kookboekrecensies verwachten. Volg ons ook via twitter en linked, zie de adressen onder deze recensie. Heeft u vragen of verzoeken mail: marco.almere@gmail.com


DE KOK


Een geweldig boek voor elke foodie en de zomer hit van 2011!

Maravan is een uiterst getalenteerde, gepassioneerde kok. Op Sri Lanka heeft zijn oudtante hem ingewijd in de kunst van het koken, onder meer in het bereiden van lustopwekkende gerechten. Maar hij werkt ver onder zijn niveau als kokshulpje in een Zürichs sterrenrestaurant, want hij is asielzoeker. Als hij ontslagen wordt omdat hij af en toe een duur stuk keukengereedschap leent voor experimenten thuis met moleculair koken, stelt zijn heethoofdige collega Andrea hem voor gezamenlijk een cateringbedrijfje voor liefdesmenu's te starten.

Aanvankelijk koken ze voor stellen die door een seksueel therapeute worden aangedragen. Maar het succes van Love Food spreekt zich rond en een veel kapitaalkrachtigere clientèle dient zich aan: politici en mensen uit het bedrijfsleven – en hun grijszones. Maravan is bezorgd dat hun zaak 'onfatsoenlijk' wordt. En dat wordt het ook. Maar hij heeft het geld dringend nodig om zijn familie in Sri Lanka te ondersteunen.

Mét recepten! Een heerlijk boek bij de openhaard en een glas rode wijn.

Onder de nieuwe volgers wordt een boek verloot:

Twitter: http://twitter.com/#!/kookrecensies
Linked In : http://www.linkedin.com/groups/Kookboekrecensies-3184607?trk=myg_ugrp_ovr

e-mail: marco.almere@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten