zondag 8 augustus 2010

LA VITA E BELLA - INMERCLA VITA E BELLA

Het leven is mooi en de zomer kan niet lang genoeg duren! Een Italiaans vegetarisch kookboek met hard kaft en klassieke foto's. Oude wijn in nieuwe zakken? Nee! Proef ‘la dolce vita’ op het rustieke Italiaanse platteland, waar de zon altijd in je glas schijnt en de prachtigste pasta’s en salades nét zo lekker smaken zonder vlees. Met La Vita è Bella! brengen Jolande Burg en fotograaf Erik Spaans de authentieke smaak van het pure, zonovergoten Apulië ook bij jou thuis.

Jolande Burg en haar man Erik Spaans wonen op de meest inspirerende plek die je je kunt voorstellen. In een eeuwenoude villa tussen de olijfbomen, natuurlijk mét kruidentuin en een eindje verderop de lokale markt met dagverse groenten. Hier speurt Jolande naar plukverse ingrediënten voor haar overheerlijke auberginetimbaaltjes, net-even-andere kaasfondue (fontina en gorgonzola), zomerse aardbeienpizza, panna cotta, frittata’s, zoete mascarponesoesjes en oneindig veel bijzondere pasta’s.

La Vita è Bella! lijkt dan ook gemaakt voor lange, lome zomerdagen. Van die dagen dat je bijna vergeet dat je ook nog moet koken. Hoewel Jolande Burg graag uitpakt met uitgebreide diners, vergast ze je net zo makkelijk op gerechten die je in een handomdraai op tafel zet en je à la minute laten watertanden.

Eén ding is zeker: mocht je nog denken dat het leven alleen mooi kan zijn met bieflapjes en hamburgers, dan maakt La Vita è Bella! daar voorgoed een einde aan. Het leven zonder vlees is ook heerlijk. Jolanda pleit voor één of meer vleesloze dage per week, met dit boek is dat niet zo moeilijk. Zelf zijn we helemaal fan van de supersnelle Tagliatelli alla Carbonara, die je natuurlijk drinkt met een al even stevige montepulciano d’Abruzzo (bij ieder recept een wijntip!). Alsof er een engeltje op je tong landt!

Tekst: Marco Louter

La Vita è Bella – Jolande Burg
Paperback, 224 pagina’s
ISBN 978 90 6611 600 9
Prijs: € 24,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten