zondag 8 augustus 2010


SMOOTHIES


Smoothies zijn niet voor niets in korte tijd razend populair geworden, want ze zijn gezond en heerlijk. En bovendien is een smoothie in een handomdraai bereid. In dit boek staan honderd overheerlijke recepten voor smoothies, frappés, shakes, sapjes en nog meer. Speciale recepten zijn er voor mensen die op de lijn letten, of zij die geen melkproducten verdragen. Met helder beschreven bereidingswijzen en smakelijke foto’s.
Smoothies worden steeds populairder en het is nu mogelijk smoothie recepten eenvoudig in je eigen keuken te maken!

Alle ingrediënten uit de smoothie recepten zijn overigens gemakkelijk te vinden. Je kunt je eigen fruit smoothie recept samenstellen en alles in de supermarkt om de hoek kopen. Een goede verscheidenheid van vruchten, groenten en andere verse ingrediënten, zal je inspireren om te experimenteren bij het maken van je smoothies. Het maken van een smoothie is een stap in de goede richting om gezond te leven in deze ik-heb-geen-tijd-wereld. Voedingsdeskundigen adviseren dat wij minstens 5 porties fruit en groenten moeten eten per dag. Wat zou de beste manier zijn om deze porties in 1 maal te verorberen? Ja, je raadt het al: een smoothie! Veel keukenmateriaal heb je niet nodig. Een goede blender en citruspers volstaan al. Gebruik fruit naar keuze en durf vooral te combineren. Zo kom je op de meest lekkere en originele smoothies!

Doe-het-zelf
Gebruik zachte fruitsoorten, zoals banaan, mango, aardbei, framboos, perzik of papaja. Banaan is vooral favoriet, omdat deze de mix van vruchten lekker dik maakt. In totaal is zo'n 250 gram fruit genoeg voor één smoothie. Schil, snijd en ontpit het fruit en stop dit in de blender. Voeg eventueel yoghurt toe. Mix de substantie totdat het een gladde en schuimige massa is en schenk het in een glas. Voor een ijskoude smoothie voeg je ijsblokjes bij het fruit. De ijsblokjes moeten wel eerst zijn verpulverd. Wil je het gezond houden, dan gebruik je natuurlijke smaakmakers als ahornsiroop, kaneel en honing. Maar je kunt de smoothie ook lekker maken met room en likeur!

Nog enkele varianten die je kunt uitproberen:
* Thickie: dikke variant van de smoothie met als extra toevoeging yoghurt.
* Veggie: smoothie waarbij het fruit is vervangen voor verse groente.

Graag wil ik ter afsluiting de smoothie-fiel wijzen op een ultiem evenement. Fruitstock: hét muziekevenement voor de smoothieliefhebber. Dit festival wordt elk eerste weekend van augustus gehouden in het Regentpark in Londen.

Tekst: Marco Louter

marco.almere@gmail.com06-53909406twitter: kookrecensies

ISBN : 9789044323993Uitgeverij : The House of BooksAuteur : Pickford, Louise L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten