donderdag 27 augustus 2015HANDBOEK VOOR WILDPLUKKERTJES

Een van mijn eigen favoriete bezigheden! Nu handig in boekvorm als inspiratiebron voor kinderen van 6-12 jaar die graag naar bos, strand of waterkant gaan.

Rond verschillende thema's en omgevingen hebben Erica Bakker en Ellen van den Broek een wildplukboek voor kinderen en andere beginnende wildplukkers gemaakt. Ze vertellen waar welke gangbare eetbare bloemen, planten en vruchten te vinden zijn en wat je ermee kunt doen. 

Hét boek dat kinderen laat zien wat er buiten de deur allemaal voor leuks en lekkers te vinden is. Met prachtige tekeningen, bijzondere activiteiten en eenvoudige maar verrassend lekkere recepten. Madeliefjes en paardenbloemen zijn heerlijk in de sla en brandnetels gaan natuurlijk in de heksensoep! Het is dan ook een echt doe-boek geworden die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Van rozenbottels is jeukpoeder te maken bijvoorbeeld. En van zeesla vissenvoer!

Erica Bakker en Ellen van den Broek pasten als jonge moeders op elkaars kinderen met wie ze veel buitenactiviteiten ondernamen. De herinneringen daaraan vormden de aanleiding voor dit boek waarin ze de kennis van al die jaren verzameld hebben. Eerder schreven ze samen 'Het Speurtochtenboek', vol spannende speurtochten rondom verschillende thema's. Rachelle Klaassen, bekend van Het Plantenasiel in Amsterdam, ontfermt zich over aan de straat gezette kamerplanten. Afgestudeerd aan de Design Academy combineert ze haar liefde voor de natuur en talent voor tekenen en vormgeving in dit boek.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine

Facebook: kookboekenrecensies
Twitter: kook_boekGeen opmerkingen:

Een reactie posten