donderdag 21 november 2013

YOGA KOOKBOEK - FONTAINE

Yoga kookboek


YOGA KOOKBOEK


Haal je yoga van de mat de keuken in!  Een heerlijk kookboek van de makers van het succesvolle Yoga Magazine. Vol gezonde, rustgevende en balancerende recepten die perfect aansluiten bij de yogafilosofie. Ruim 60 recepten met prachtige foto’s en duidelijke beschrijvingen.

Door yoga word je je bewuster van wat je lichaam je vertelt. Dat brengt vanzelf een neiging tot gezonder eten met zich mee. En omdat dat er vijf soorten levensenergie of prana zijn, geeft dit aan het ‘Yoga Magazine’ gelieerde boek een dieet dat onder te verdelen is in vijf voedingsgroepen die corresponderen met de vijf vayu’s of richtingen van energie.

Elk van die groepen heeft een specifieke uitwerking op lichaam en geest. De recepten uit dit vegetarische boek sluiten aan bij de vijf voedingsgroepen. Elk van de hoofdstukken wordt voorafgegaan door een mooie kleurenfoto van een yogahouding die bij het thema van het hoofdstuk past, plus een uitgebreide beschrijving van die houding. Daarna is er uitleg over groenten, kruiden enz. die aansluiten bij de doelstelling van de voedingsgroep en volgen tien of meer recepten, die elk vergezeld gaan van een mooie kleurenfoto van aantrekkelijk ogende gerechten (van soepen, hoofdgerechten tot toetjes en bonbons).

Opvallend mooi vormgegeven boekwerk, met ruim zeventig recepten uit de Indiase traditie, ook voor wie zich niet met yoga bezighoudt.

Recensie: Marco Louter

Volg ons via facebook, like en deel: KOOKBOEKENRECENSIES

Uitgeverij: FONTAINE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten