Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
dinsdag 26 augustus 2014
VLAAMSE FOODIES
Yves Desmet, Pascale Naessens, Wim Opbrouck, deejay Buscemi, Dorien Knockaert, Gene Bervoets, Sven Ornelis, Margot Vanderstraeten... Eén woord verbindt hen: ze zijn allemaal foodie!
Vlamingen zijn echte bourgondiërs en ze zijn dol op lekker eten en drinken. In dit boek maak je uitgebreid kennis met vijfentwintig lekkerbekken van bij ons. Ontdek wie ze zijn, waar hun passie voor smaak vandaan komt en hoe die hun leven beïnvloed heeft. Het zijn stuk voor stuk herkenbare verhalen waarin de liefde voor goed eten en drinken centraal staat.
Maar het boek biedt meer dan verhalen alleen. Deze gourmets zijn immers uitstekende gidsen voor de betere eet- en drinkplekken in binnen- en buitenland. Elke foodie doet daarom zijn adressenboekje open én verklapt je een persoonlijk recept. Een verhalenboek, een adressengids én een kookboek in één: dat is 'Vlaamse Foodies'.
FILIP SALMON is zelf gepassioneerd door lekker eten en wijn. Hij schreef eerder al een wijnboek, werkte zes jaar voor De Standaard en heeft van gastronomie en wijn zijn grootste hobby gemaakt. Fotograaf MARCO MERTENS brengt de foodies in beeld.
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: DavidsFonds
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten