Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
maandag 9 augustus 2010
RISOTTO
Risotto is bij veel mensen onbekend en onbemind. De bereiding vraag veel liefde en vooral geduld. Bij de juiste bereiding is dit gerecht "sex-on-the-spoon" en geen hap waterige of kleverige rijst maar roooomig!
Het kookboek Risotto heeft een mooie harde kaft. Aan de foto's is echt aandacht besteed door gebruik te maken van een serene en authentieke sfeer. Laura start met de achtergronden van deze bijzondere rijst.
Al eeuwen lang wordt de risotto, ook wel Japonica rijst genoemd, gegeten. De risotto wordt verbouwd in Noord Italie, met name in de Povlakte en is daarmee de belangrijkste rijstleverancier van Europa.
Vervolgens geeft ze enkele adviezen over de basisingredienten, het opdienen en de rijst. Geen overbodige luxe, zelfs voor de meer ervaren thuiskok. Heldere foto's laten niets aan het lot over! Met de stap-voor-stap uitleg in dit boek blijkt het helemaal niet zo moeilijk te zijn.
Daarna volgen 34 recepten voor diverse risottogerechten zoals een klassieke risotto met asperges en risotto met champignons, maar ook een minder bekende risotto met rode bietjes of met courgette en rode mul.
Mijn favoriet? Krokante Risotto met sint jacobsvruchten in een saus van safraan.....mjammie!
Tekst: Marco Louter
marco.almere@gmail.com
06-53909406
Laura Zavan
ISBN 978 90 230 1279 5
Prijs: € 9,95
http://www.becht-boeken.nl/
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten