zondag 7 augustus 2016




























LA BELLA MACCHINA  -  DIMITRIOS TSANTIDIS

De geur en de smaak van een krachtig bereide espresso laten niemand onberoerd. En met hun doorgaans prachtige design zijn de machines waarmee we deze espresso's zetten een streling voor het oog. 'La bella macchina' gaat uitvoerig in op de werking van de diverse typen espressomachine en geeft talloze tips voor onderhoud en het voorkomen van storingen.

Tevens komen alle essentiële aspecten met betrekking tot de bereiding van espresso aan bod, zoals de keuze van de koffie zelf, de waterkwaliteit, de koffiemaling en de druk. De vele geïllustreerde instructies geven uitleg over alle bereidingsfasen: het kiezen van de juiste koffiemengeling, het kiezen en malen van de bonen en het werken met damp en schuim. 'La bella macchina' is een absolute must voor liefhebbers van de zuidelijke koffiecultuur en voor iedereen die op zoek is naar de perfecte espresso.

Dimitrios Tsantidis is al meer dan vijftien jaar een professionele barista en wordt door velen als een pionier van de authentieke espressocultuur beschouwd. Zijn grondige kennis deelt hij graag - op een onderhoudende en begrijpelijke manier.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten