maandag 16 november 2015


EASY CURRY VEGATARISCH  -  MADHUR JAFFREY

Madhur Jaffrey wordt ook wel de koningin van curry's genoemd en is wereldautoriteit als het gaat om Indiaas eten. Ze heeft al meer dan vijftien kookboeken op haar naam staan, waaronder de bestseller 'Easy Curry'. Een easy is het! De indiaanse keuken is wellicht wel de smakelijkste en meest gevarieerde vegetarische keuken ter wereld.

Madhur is terug met een prachtig nieuw 352 pagina tellende kookboek: 'Easy Curry Vegetarisch' waarin ze meer dan tweehonderd gloednieuwe en voortreffelijke recepten presenteert. Met haar vegetarische gerechten bewijst Jaffrey nog maar eens hoe gemakkelijk het is thuis authentiek Indiaas eten te koken, en dat het niet nodig is uren in de keuken door te brengen.

Soepen, hapjes, snacks, peulvruchten, griesmeel, hartige hapjes, chutneys, dranken en desserts: alles komt voorbij. De recepten zijn soms bewerkelijk en met veel finesse maar wat je daarvoor in smaak terug krijgt is fenomenaal. De foto's zijn even delicaat en uitnodigend zoals het moet: je krijgt zin om het te maken.

Favouriet zijn de Mosterd citroenrijst met pinda's en geroosterde linzen - vaak geserveerd in ashrams - en de Wilde paddenstoelen curry geïnspireerd door de jagerverzamelaars van de zuidelijke Coorg-heuvels.

Madhur Jaffrey is actrice en bestsellerauteur van kookboeken. In 1973 publiceerde ze haar eerste boek, 'An Invitation to Indian Cookery'. Sindsdien schreef Jaffrey vijftien kookboeken, die vrijwel zonder uitzondering klassiekers werden. Haar kookserie voor de Britse BBC Madhur Jaffrey's Indian Cookery zorgde voor wereldwijde faam.

Vegetarische curry's maken was nog nooit zo easy en toegankelijk!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten