woensdag 23 maart 2011


I LOVE CAKE, TAART en KOEKJES

I love cake, taart en koekjes is het ultieme taartenbakboek! Alle bekende cakes en taarten – klassiekers of met een moderne twist – staan erin. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat dit boek de beste recepten voor de allerbeste taarten.
Het is natuurlijk het grote rode hart op de kaft dat de aandacht trekt, maar ook de foto’s eromheen van allerlei zoet lekkers maken dat je dit boek even moet oppakken. En pas dan maar op, als je het openslaat, want zoals de kaft belooft, er staan allemaal lekkere dingen in. Die je natuurlijk alleen nog even zelf moet maken, daar is I love cake, taart en koekjes een kookboek voor. Van zoet tot mierzoet, en soms een hartig hapje tussendoor (zoals deze Hartig-zoete cake met feta en abrikozen).

Na een snelle uitleg over de meest gebruikte ingrediënten in dit boek, eieren, suiker, bloem, boter, melk en verse en gedroogde vruchten, komen nog een paar heel praktische tips aan bod. Want het overkomt iedereen toch wel eens dat de cake aan de bakvorm blijft plakken, dat de cake van buiten zowat zwart is en van binnen nog niet gaar, of dat de vruchtjes in de cake naar beneden zakken. Trish Deseine, degene die al deze zoetigheid verzonnen heeft, geeft daarom handige tips om het een volgende keer beter te doen. Ook de 5 hoofdstukken zelf worden altijd ingeleid met de basis van het type recepten dat daarin aan bod komt.

Het hoofdstuk ‘Piece of cake’ bevat supersimpele cakes, in ‘Natural born’ vind je recepten voor de lekkerste vruchtentaarten en in ‘Chocoholic’ gebak waarmee je jezelf trakteert op niets anders dan chocolade, en ‘My Sweet World’ staat vol met nostalgische toppers. En in het laatste hoofdstuk ‘Wow!’ worden feestelijke taarten gepresenteerd om op bijzondere momenten zonder veel inspanning enorme indruk te maken.

Goed, desondanks word ik wel blij van dit bakboek (of is het bakkookboek?). Of dat nu komt doordat zelfgemaakte taart en koekjes altijd lekker zijn, of om het idee dat de mogelijkheden werkelijk eindeloos lijken, dat weet ik alleen niet.


recensie: Marco Louter
twitter: @kookrecensies
 
uitgever: Becht
schrijfster: Irish Deseine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten