Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
zondag 15 januari 2012
Sergio Herman, Peter Goossens, Roger Van Damme
Stop de persen.....dit boek moet je in huis hebben als foodie! In dit tweede deel vinden we op een frisse, sprankelende en heldere manier een sublieme selectie van haalbare toprecepten van topkoks Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme. Opnieuw een inspirerend boek van de 3 favoriete sterrenchefs van de Lage Landen, waar je, dankzij de stap-voor-stap-fotografie, thuis zo mee aan de slag wil gaan!
Drie topchefs leverden voor dit boek hun recepten waarmee een menu kan worden samengesteld: met voorgerechten van Sergio Herman (Oud Sluis***), hoofdgerechten van Peter Goossens (Hof van Cleve***) en nagerechten van Roger van Damme (Het Gebaar*), elk recept met een toelichting van de chef over de smaak.
De meeste recepten zijn ingewikkeld met veel handelingen, maar die zijn wel duidelijk; elk apart beschreven met de opgave van ingredienten en keukengerei/apparatuur in de marge. Per recept wordt een specifieke handeling met een pagina werkfoto's verduidelijkt. De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven met 1-4 sterren; alleen bij de desserts zitten enkele relatief eenvoudige toetjes.
Voor gedreven hobbykoks is dit boek een uitdaging: zij het dat velen vooral onderdelen van recepten zullen kunnen maken. Het element 'haalbaar' wordt, gezien de verkrijgbaarheid van een aantal zaken, zeker in Nederlandse supermarkten wat subjectief (al kan veel online worden besteld), maar ook is niet alle keukenapparatuur gemeengoed (thermomix, vacumeermachine). Echter de echte foodie zal zich niet uit het veld laten slaan door deze recepten!
recensie: Marco Louter
uitgeverij: Lannoo
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten