VERGETEN GROENTEN
Vergeten groenten worden steeds toegankelijker! Zeker met dit boek.
Steeds meer krijgen de zogenaamde 'vergeten' groenten aandacht: aardperen, pastinaken, schorseneren, anders gekleurde bietjes, oerpenen die vaak donkerrood van kleur zijn of juist wit, de paarsblauwe truffelaardappels, koolrabi en nog veel meer. Ze zijn te koop op boerenmarkten, in biologische winkels en bij volkstuincomplexen en ze bieden een leuke variatie op de bekende groentensoorten.
In dit boek eerst uitleg over de diverse soorten met een foto en een beschrijving van o.m. seizoen, bewaarmogelijkheid, bereidingen en smaak. Daarna de recepten die zijn ingedeeld naar bereidingswijze: gepureerd (soepen b.v.), gestoomd of gestoofd, met deeg (taart, pizza), uit de oven, rauw, gebakken of gefrituurd en een inspirerende keuze bieden: vaak vegetarisch, goed uitvoerbaar en steeds geillustreerd met een mooie gerechtfoto.
Het boek heeft een duidelijke en overzichtelijke bladspiegel. Achterin een alfabetisch register van recepten en een handig register op basis van ingredienten.
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Terra
e-mail: marco.almere@gmail.com
Twitter: http://twitter.com/#!/kookrecensies
Linked In : http://www.linkedin.com/groups/Kookboekrecensies-3184607?trk=myg_ugrp_ovr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten