PUURST - JONNIE EN THERESE BOER
Na het enorme succes van PUURST hardcover verschijnt nu PUURST softcover: qua formaat en prijs net iets makkelijker hanteerbaar.
PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst en beeld wil Jonnie laten zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. Aan de hand van hand van zijn recepten door de jaren heen bespreekt hij de (r)evolutie van de (en zijn eigen) smaak.
In zijn 400 pagina's tellende magnum opus - met meer dan 200 recepten - gaat Jonnie in gesprek met smaakprofessor Peter Klosse over de verschillende smaken, laat hij zijn leveranciers aan het woord en neemt Thérèse - samen met Jan van Lissum - de lezer aan de hand mee om de verschillende smaken van wijn te proeven en beleven.
In 2004 kreeg restaurant De Librije in Zwolle zijn derde Michelinster. Dit boek is een verslag van de (r)evolutie van Jonnie en Therese Boer en hun brigades in het ontwikkelen en uitwerken van hun kookstijl, mede geïnspireerd door het werken met topproducten, het liefst uit eigen regio. Jonnie Boer kan hierover enthousiast vertellen en is trots op zijn leveranciers aan wie hij hoge eisen stelt, maar die net zo gedreven zijn als hij. Het boek is ingedeeld in de zes smaken: zout, zuur, bitter, zoet, vet en umami – en nog een zevende: 3D. Dat staat voor beleving met alle zintuigen.
Elk smaakhoofdstuk wordt ingeleid met een dialoog tussen Jonnie Boer en Peter Klosse, gevolgd door een voor iedereen boeiende beschrijving van recepten in deze smaakcategorie, afgesloten met een artikel over passende wijnen. De recepten hierna volgen dezelfde indeling. Daarna basisrecepten; deze zijn gedrukt op lichtpaars papier. Deze receptuur vereist een professionele keukeninrichting!
Ook laat Jonnie 'zijn kruiden' niet onbesproken, hij steekt het klassieke herbarium in een eigentijds (koks)jasje. Ronald Giphart zet ruim 50 recepten om in culinair proza.
Mooi uitgegeven boek met een opvallend omslag en mooie fotografie!
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij:Komma Uitgeverij
PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst en beeld wil Jonnie laten zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. Aan de hand van hand van zijn recepten door de jaren heen bespreekt hij de (r)evolutie van de (en zijn eigen) smaak.
In zijn 400 pagina's tellende magnum opus - met meer dan 200 recepten - gaat Jonnie in gesprek met smaakprofessor Peter Klosse over de verschillende smaken, laat hij zijn leveranciers aan het woord en neemt Thérèse - samen met Jan van Lissum - de lezer aan de hand mee om de verschillende smaken van wijn te proeven en beleven.
In 2004 kreeg restaurant De Librije in Zwolle zijn derde Michelinster. Dit boek is een verslag van de (r)evolutie van Jonnie en Therese Boer en hun brigades in het ontwikkelen en uitwerken van hun kookstijl, mede geïnspireerd door het werken met topproducten, het liefst uit eigen regio. Jonnie Boer kan hierover enthousiast vertellen en is trots op zijn leveranciers aan wie hij hoge eisen stelt, maar die net zo gedreven zijn als hij. Het boek is ingedeeld in de zes smaken: zout, zuur, bitter, zoet, vet en umami – en nog een zevende: 3D. Dat staat voor beleving met alle zintuigen.
Elk smaakhoofdstuk wordt ingeleid met een dialoog tussen Jonnie Boer en Peter Klosse, gevolgd door een voor iedereen boeiende beschrijving van recepten in deze smaakcategorie, afgesloten met een artikel over passende wijnen. De recepten hierna volgen dezelfde indeling. Daarna basisrecepten; deze zijn gedrukt op lichtpaars papier. Deze receptuur vereist een professionele keukeninrichting!
Ook laat Jonnie 'zijn kruiden' niet onbesproken, hij steekt het klassieke herbarium in een eigentijds (koks)jasje. Ronald Giphart zet ruim 50 recepten om in culinair proza.
Mooi uitgegeven boek met een opvallend omslag en mooie fotografie!
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij:Komma Uitgeverij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten