Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
dinsdag 17 november 2015
SPIRALIZE! - STEPHANIE JEFFS
Het geheim van vezelrijk en caloriearm eten is het snijden van groenten en fruit met de spiraalsnijder ‘spiralizen’ waardoor het op pasta en noedels lijkt. Het boek bevat 40 verschillende recepten met veel groenten en fruit, variërend van ontbijt tot het diner, desserts en tussendoortjes.
De recepten zijn grotendeels rauw, vegetarisch en glutenvrij. Bij elk recept een korte inleiding met de (voor)bereidingstijd, het aantal personen en de kooktijd. Daarna volgen de ingrediënten en een stapsgewijze beschrijving. De voedingswaarde staat per portie aangegeven. Voor de recepten is een spiraalsnijder onontbeerlijk, de verschillende soorten worden voorin besproken.
Het is een verfrissend en kleurrijk boek met bij bijna elk recept een mooie kleurenfoto. Achterin een alfabetisch register. De Britse auteur is rawfood coach, ze beheert een aantal voedingscentra in Portugal en heeft een blog: Explore Raw en de website www.exploreraw.com. Haar passie is pure en plantaardige voeding.
Een overzichtelijk en inspirerend kookboek voor rauw en caloriearm voedsel!
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Karakter
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten