Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
zondag 10 november 2013
ENCYCLOPEDIE VAN DE PATISSERIE EN DESSERTS - FONTAINE
ENCYCLOPEDIE VAN DE PATISSERIE EN DESSERTS
Eindelijk is hij binnen!
De nieuwe bijbel van de patisserie, een volledig geïllustreerde encyclopedie, voor het leren bereiden van uw eigen patisserie en desserts. In het boek worden ruim 300 handelingen en foefjes stap voor stap door professionele leermeesters uitgelegd.
Alle technieken worden stuk voor stuk uitstekend uitgelegd zoals glaceren, marmeren, snijden en bladerdeeg maken. Tevens worden er veel suggesties gegevens voor het garneren van gerechte met instructievideo’s waarin de belangrijkste technieken duidelijk worden uitgelegd.
In het boek staan ruim 150 geïllustreerde basisrecepten zoals de grote klassiekers met o.a. de citroentaart, Paris-brest, clafoutis en de crème brûlée. Maar ook de meest geraffineerde zoals de croquembouche, omelette sibérienne, macaron en de croissants. En nog veel meer zoals de meest ludieke: marshmallow, berlingot en ijslolly’s.
Een heerlijk en onmisbaar boek voor de komende feestdagen!
Recensie: Marco Louter
Volg ons via Facebook, deel en like: Kookboekrecensies!
Uitgever: Fontaine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten