Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
donderdag 23 september 2010
PANNA COTTA
Panna Cotta is een overheerlijk Italiaans dessert op basis van room, suiker en een lekker smaakje. Na uitleg over de diverse ingrediënten en het allerbeste basisrecept voor de enige echte panna cotta volgen in dit boek 28 bijzondere recepten voor deze romige pudding met verrassende smaken, zoals panna cotta met amaretti of met witte chocola. Maar er bestaan ook nog verassende hartige versies van dit romige gerecht, die ideaal zijn als voorgerecht, bijvoorbeeld met pesto of avocado!
Er wordt een onderverdeling gemaakt in klassiekers (bv. met koffie of chocola), met een smaakje (b.v. groene thee), fruit en hartig. Ieder recept begint met het noemen van de (voor)bereidingstijd, een overzicht van de niet moeilijk verkrijgbare ingrediënten en tenslotte, in een vrij direct taalgebruik en daardoor goed te volgen, een stap-voor-stap bereidingswijze. Een foto van het eindproduct maakt het verhaal compleet.
Mijn favoriet: de panna cotta met drop!
Tekst: Marco Louter
twitter: kookrecensies
Schrijfster: Laura Zavan
ISBN 9789023012504
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten