Kookboekenrecensies zijn bedoeld voor echte smulpapen, foodies, culi-liefhebbers en chefs in Nederland en Belgie die op de hoogte willen zijn van de nieuwste nationale en internationale kookboeken.
vrijdag 2 juli 2010
KOOKSCHOOL PASTA
Net terug van vakantie uit Italie of liever geen aardappels, groente en vlees?
Dan is dit een uitstekend boek om in huis te hebben. Anno 2010 gaan we voor spaghetti carbonara, ravioli en lasagna. En het zijn niet alleen de namen die zo heerlijk van je tong rollen… Pasta is gewoon lekker, helemaal niet moeilijk te bereiden en geschikt voor elke gelegenheid.
Na het grote succes van De klassiekers, De desserts en nog vier succesvolle titels, is het nu de beurt aan Kookschool – Pasta met tachtig overheerlijke pastarecepten. Volgens beproefd recept, want duidelijkheid en stap-voor-stapbegeleiding zijn opnieuw de sleutelwoorden in dit fantastische zevende basiskookboek uit de Kookschool-reeks. Met lekker veel foto’s die je samen met de heldere beschrijvingen probleemloos door de recepten loodsen. Op naar snelle vlees- en vispasta’s, frisse pastasalades, maar ook naar hoogstandjes als gnocchi van spinazie en ricotta of tortellini gevuld met rundvlees. Mijn zomerse favoriet?
Linguine met zeevruchten! Een van de ingredienten, mosselen uit eigen land, zijn dit jaar van sublieme kwaliteit!
Kookschool - Pasta is een prima leermeester als je nog niet zo ervaren in de keuken bent, maar wel graag iets smakelijks op tafel zet. Trouwens, ook ervaren chefs doen veel ideeën op om hun repertoire uit te breiden. En wie wil dat nu niet. Iedereen houdt toch van pasta!! Nog een kritische noot? Soms is de uitleg wat summier ("maak de pijlinktvis schoon...") voor de beginnende keukenprins(es).
Tekst: Marco Louter
marco.almere@gmail.com
06-53909406
Kookschool - Pasta
Uitgeverij Inmerc
Genaaid gebrocheerd met flappen, 256 pagina’s
ISBN 978 90 6611 850 8
Prijs: € 24,95
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten